Teamwork als drijvende kracht achter succesverhaal FKP Scorpio Belgium

Dankzij de samenwerking tussen Axepta BNP Paribas Benelux en BNP Paribas Fortis werd midden juni een mooie prestatie neergezet voor opdrachtgever en gevestigde Belgische festival- en concertorganisator FKP Scorpio Belgium. Naast de voorziening van een tiental mobiele betaalterminals, is Axepta BNP Paribas erin geslaagd om in een zeer kort tijdsbestek en ondanks een reeks technische beperkingen de transactieverwerking op 110 bijkomende betaalterminals van FKP Scorpio Belgium over te nemen.

In versneld tempo optreden

“Jan Digneffe, directeur van FKP Scorpio Belgium, is een vaste klant van ons”, vertelt Joachim Willems, Relationship manager van BNP Paribas Fortis. “Tijdens een telefoongesprek liet Jan me weten dat hij opgezadeld zat met een ernstig probleem inzake de transactieverwerking van een honderdtal kassa’s. Deze waren bestemd voor gebruik tijdens het driedaagse zomerfestival ‘Life /S Life’ dat slechts drie dagen later van start ging in Zeebrugge.”

“Gezien de strakke timing heb ik meteen de experts in het vakgebied ingeschakeld”, vult Joachim verder aan. “Jan had immers al contact gehad met Axepta BNP Paribas voor de levering van 10 mobiele betaalterminals met GPRS. Het vertrouwen tussen beide partijen was dus al gevestigd.”

Harmonieuze prestatie

De omvang en complexiteit van de opdracht om de transactieverwerking op 110 toestellen op zo’n korte tijdspanne over te nemen was niet voor de hand liggend. Zeker niet gezien de technische moeilijkheden waarmee het team bij Axepta BNP Paribas te kampen kreeg. Toch hebben ze die heuse krachttoer op 24 uur tijd klaargespeeld.

“Wij staan altijd klaar om kwalitatief maatwerk te leveren en hebben dus simpelweg alles uit de kast gehaald”, zegt Joeri Dullaert, Head of field sales van Axepta BNP Paribas. “Wij hebben onze systemen volledig aangepast om de toestellen te kunnen koppelen en te verenigen met de bestaande processen bij FKP Scorpio Belgium, die onderling verschilde per leverancier. Wij hebben hiervoor ons netwerk van vakgenoten, die we dankzij onze jarenlange ervaring in de betalingssector hebben opgebouwd, optimaal benut.”

Andere top acts in ’t verschiet

Alles kwam tot een vlot einde met een schitterend resultaat. ‘Life /S life’ was met 30.000 verkochte tickets een triomf. En ook Axepta BNP Paribas werd als het ware teruggeroepen voor een bisnummer. Zo heeft FKP Scorpio Belgium opnieuw beroep gedaan op Axepta BNP Paribas tijdens ‘Casa Blanca’, een concertreeks tussen 23 juni en 3 juli aan de Antwerpse abdij van Hemiksem.

“Staande ovatie voor de gezamenlijke inspanningen die werden geleverd”, zegt Jan Digneffe, directeur van FKP Scorpio Belgium. “Het snel schakelen en de flexibele opstelling van Axepta BNP Paribas en BNP Paribas Fortis waren echt key in dit project. De integrale, doortastende dienstverlening werd zeer geapprecieerd. We zijn voortdurend op zoek naar sterke, langdurige relaties met partners en dit wordt er eentje.”

“Wat ik hier vooral uit zal onthouden, is de synergetische werking tussen BNP Paribas Fortis en Axepta BNP Paribas die leidt tot mooie ontmoetingen en opportuniteiten zoals deze”, vult Joeri aan. “Samen iets voor elkaar krijgen, is top!”